Pant gav klirr till föreningar – totalt 17,5 miljoner

Föreningslivet i Örebro län har tillsammans samlat in 539 900 burkar och PET-flaskor i 2018 års upplaga av Pantameras miljötävling Föreningskampen. Tävlingen innebär att föreningarna får ersättning för samtliga burkar och PET-flaskor de samlar in – även för skadade och privatimporterade burkar som inte ger någon pant. I Örebro län deltog 89 föreningar i miljötävlingen, som totalt gav över 17,5 miljoner kronor till Sveriges föreningsliv.

Pantamera har drivit miljötävlingen Föreningskampen sedan 2013 och antalet föreningar som deltar ökar stadigt. I år deltog över 2 000 föreningar över hela landet i tävlingen och tillsammans har de samlat in över 20 miljoner förpackningar. Allra flest förpackningar i Örebro län lyckades HOIF Hampetorp Odensbackens IF samla in – fantastiska 33 400 burkar och PET-flaskor.