Örebrostudenter imponerar med “noll-svinnmåltid”

Paul Svensson var ”djupt imponerad” över Restaurang- och hotellhögskolans studenter och deras nollsvinn-måltider som han var med och bedömde under deras examination. Nu är det dags för det vinnande bidraget att presentera måltiden för en mindre och utvald skara i restaurangens Chambre Séparée.

– Det känns kul och samtidigt nervöst. Vi är såklart väldigt hedrade att få jobba med något som vi alla brinner för, och att dessutom få göra det för Paul Svensson är otroligt roligt. Han ju lite som den svenska Gudfadern av Noll-svinn, säger Therese Wassberg.

Kock- och Sommelierstudenterna har tillsammans arbetat fram ett koncept där de skapat en helhetsupplevelse utifrån det uppdrag de fick av Paul i början av kursen Utveckling av Måltidsupplevelser. Studenternas uppgift var att genomföra en noll-svinn måltid bestående av fem rätter med inspiration från en av de pågående utställningarna på Fotografiska. Lärarna Annika Göran Rodell och Annelie Öster är glada över samarbetet med Paul och den möjlighet det innebär för den utvalda gruppen att få åka till Restaurangen Fotografiska och tillaga sitt måltidskoncept.

– Vi valde att utmana oss genom att arbeta med råvaran mangold som ingen av oss hade så bra koll på. Utmaningen för oss låg i att använda rot, stjälk och blast, och samtidigt försöka tänka utanför boxen för att göra en spännande måltid, säger studenterna.

,