Rickard Rosander på Herok kan bli Årets entreprenör

Torsdagen den 31 januari utses Sveriges främsta entreprenör då EY Entrepreneur Of The Year 2018 går av stapeln i Stockholms stadshus. Framgångsrika entreprenörer från sex spännande företag slåss om den ärofyllda titeln, och chansen att få representera Sverige i den internationella finalen i Monaco i juni. Under galakvällen prisas även Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.

 

– Vi har åkt land och rike runt och mött fantastiskt drivna och inspirerande entreprenörer. En viktig trend vi sett är ett hållbarhetstänk som genomsyrar bolagen, oavsett bransch. Det är också kul att vi även i år har en stor branschspridning bland finalisterna, med allt ifrån veganska hårprodukter, mobilskal, alkoholfria viner till kylsystem för vindkraft och kriminalteknologiska produkter för ett tryggare samhälle. Det kommer sannerligen bli en utmaning för juryn att utse vinnarna, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year Sverige.

Under kvällen kommer samtliga regionala kategoriprisvinnare mötas för att göra upp om titlarna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. SEB, tävlingens huvudsponsor, delar ut pris till ”Bästa internationella tillväxt” och för att uppmärksamma särskilda insatser inom entreprenörskap kommer dessutom hedersutmärkelsen ”Family Business Award 2018” att delas ut för fjärde året i rad.

Finalisterna i samtliga kategorier granskas utifrån sex kriterier: entreprenörsanda, strategisk inriktning, ekonomisk utveckling, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.

Vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year representerar Sverige i den internationella finalen i Monte Carlo i mitten av juni. Där tävlar nationella vinnare från cirka 60 länder om utmärkelsen World Entrepreneur Of The Year. Förra året representerades Sverige av Claes Mellgren och Per-Olof Andersson, AQ Group AB.

Finalister i EY Entrepreneur Of The Year 2018

EY Entrepreneur Of The Year

  • Johan Lyreborn, Configura Sverige Aktiebolag
  • Magnus Dafgård, Carl Dafgård, Fredrik Dafgård, Marie Dafgård, Gunnar Dafgård AB
  • Urban Edenström, Stronghold Invest AB
  • Marcus Wikström, Maria Nila AB
  • Rickard Rosander, Herok (ER Maskiner AB)
  • Gustav Nord och Gustav Paringer, Aptum AB