Würth presenterar ett rekordresultat för 2018

Würth Group rapporterar en preliminär försäljning på 13,6 miljarder Euro 2018 (2017: 12,7 miljarder euro). Det motsvarar en tillväxt på 7,1 procent. Justerat för valuta så blev tillväxten till 8,6 procent. Alla geografiska regioner rapporterade in tillväxt i försäljningen.

Preliminärt rörelseresultat väntas hamna inom intervallet 860-880 miljoner Euro, vilket är nytt rekord och en resultatförbättring på ca 12 procent (780 miljoner Euro).

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen under året. Det bevisar att våra kunder ser oss som en viktig partner och att dom uppskattar vårt erbjudande och service, förklarar Robert Friedmann, koncernchef i Würth Group.

Würth-koncernen räknar även med ökad försäljning och ett förbättrat rörelseresultat för 2019.

– På grund av en stagnerande global konjunktur kommer 2019 att bli en större utmaning än 2018, men det finns ingen anledning till oro eftersom företaget står på en mycket stabil grund, avslutar Friedmann om förväntningarna inför det nya verksamhetsåret.