Klart med porträttet på Örebros första kvinnliga KS-ordförande

Porträttet av Örebros första kvinnliga kommunstyrelseordförande är nu avtäckt. Porträttet som ska hänga i rådhuset i Örebro kommun visades upp i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i dag.

Det är en tradition att avgående ordföranden för kommunstyrelsen i Örebro avbildas och att porträtten hängs upp i det mötesrum där kommunstyrelsen sammanträder. Lena Rådström Baastad (S) var ordförande mellan 2011-2016 och det är hennes porträtt som nu är klart.

Konstnären heter Jon Holm och är född och uppvuxen i Örebro. Förutom att han är specialiserad inom porträttmåleri är han etablerad inom det figurativa måleriet, där motiven är djur eller människor i miljö. Dessutom är han verksam både inom design- och arkitektur. Han har en magisterexamen från Kungliga konsthögskolan.

Porträttet är målat i olja på duk och blir det första politikerporträttet som hängs upp i rådhuset föreställande en kvinna.

– Jag ville att det skulle vara ett porträtt som skulle få ta plats och att det inte skulle vara minst i rummet. Också att det skulle vara färgstarkt och kännas modernt och inte så konservativt. Det ska kännas att det är en modern nutida politiker som avbildats, säger Jon Holm.

, ,