Nu startar Kockkampen igen – Västra Engelbrekt först ut

Kockduellen är en matlagningstävling för grundskoleelever från hela Sverige. I år är det 7 stycken grundskolor i Örebro kommun som ställer upp i tävlingen. Först ut i tävlingen är Västra Engelbrektsskolan den 31 januari.

Tävlingens syfte är att få ungdomar mer intresserade för mat och matlagning och välja Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Tävlingen är en satsning för att locka fler till yrket.

Kockduellen är en tävling som utförs under ordinarie hemkunskapslektioner och riktar sig till elever i årskurs 8 eller 9. Utifrån en bestämd råvarukorg bedöms elevernas mat av en jury bestående av restauranglärare, kockar och krögare i privata och kommunala kök.

Finalisterna möts i en stadsfinal den 2 april.

Övriga skolor som deltar i tävlingen är Hannaskolan, Gumaeliusskolan, Olaus Petriskolan, Almbyskolan, Engelska skolan och förra årets vinnare Mellringeskolan. 

arkivbild 2018

,