SV skapar ny, flytande musikstudio

Under hösten 2018 har verksamheten i SV Örebro läns Pennysound Studio expanderat och det har tillkommit många nya grupper som vill göra musik i studion. Jon Daly Skoog som är ansvarig verksamhetsutvecklare och musikproducent har gjort en ritning på hur en ny studio kommer att se ut. 

-De började bygga bort stomöverföringen och det nya rummet kommer att bli helt fristående från de befintliga väggarna. Golvet kommer att bli ”flytande”, vilket innebär att det kommer vila på en markskiva och inte ha någon fysisk kontakt med väggar eller det befintliga golvet. 

– Vi gör hela bygget själva tillsammans med de ungdomar som gör musik i studion. Det kommer bli en häftig musikstudio som kommer inspirera till att skriva bra låtar, och vi kommer att kunna jobba utan att störa våra grannar, berättar Jon.
– Studion kommer dessutom att få rätt proportioner och rätt akustikbehandling. Det finns en myt om att det måste kosta miljoner kronor att bygga en studio. Det är fel, med rätt kunskap, lite handlingskraft och noggrannhet kan vem som helst bygga en fantastisk studio som håller toppklass. All information om akustik och så vidare finns att hitta på internet.  Vi beräknar att vara klara i början av februari. Då är alla välkomna att titta förbi och kanske spela in en låt, avslutar Jon.