ÖSK Ungdom får mest för sålda Bingolotter och Sverigelotter

Nu delar Folkspel ut 7 074 000 kronor till de föreningar i Örebros län som sålt Bingolotter och Sverigelotter under 2018. Örebro SK Ungdom sålde för hela 1 334 000 kronor och är den förening som toppar listan i länet.

Totalt har Örebro läns föreningar sålt lotter för inte mindre än 17 800 000 kronor under förra året. Nu får de alla ta del av överskottet då sammanlagt 7 074 000 kronor betalas ut till föreningarna i länet.

”Det är inget annat spelbolag som kommer i närheten av att kunna bidra med så mycket till så många föreningar. Detta tack vare alla föreningar som säljer och alla som köper Sverigelotten eller Bingolotter”, säger Hans Sahlin, VD på Folkspel.

Sverigelotten och Bingolotten, som kostar 25 respektive 50 kronor, säljs till stor del av föreningarna. Av de 25 kronor som en Sverigelott kostar får föreningen tillbaka mellan 8 och 11 kronor/lott beroende på hur många de säljer. För varje såld Bingolott får föreningen tillbaka 15–18 kronor.