Prins Carl Philip kommer till Food Tech

Nu meddelar Hovet att H.K.H. Prins Carl Philip kommer att delta som prisutdelare under Food Tech 2019 i Örebro. Annika Grälls på Alfred Nobel Science Park hoppas att prinsens besök ska hjälpa till att sätta fokus på Food Tech.
– Förhoppningsvis kan vi stimulera till fler innovativa och hållbara lösningar inom livsmedelskedjan.

Food Tech 2019 anordnas som ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park och branschtidningen Dagens Industri. Målet med eventet är att lyfta innovationer, digitalisering och teknisk utveckling inom livsmedelskedjan. En av punkterna i programmet är en pitchtävling, där de sju bästa idéerna/företagen får ställa sig inför en jury och presentera sina innovativa företagsidéer.

Nytt för i år är att vinnaren av pitchtävlingen inte bara får en plats i Dagens Industris startup-tour och kan vinna en miljon kronor i marknadsföring, utan också vinner en resa till Hongkong. Under besöket i Hongkong får vinnaren chans att pitcha sin idé och möta investerare.

Annika Grälls, profilområdesansvarig för Mat och måltid vid Alfred Nobel Science Park och grundare till Food Tech, skickade i december en inbjudan och förfrågan till Prins Carl Philip om att medverka i Food Tech 2019.

– H.K.H. Prins Carl Philip är en drivande kraft när det gäller svensk mat, han ingår i juryn för Årets kock och medverkar även när Sverige tävlar i Bocuse d’Or. Så hans kunskap och intresse för mat är stort. Därtill verkar prinsen för att stärka svensk export, bland annat till Hongkong. Utifrån det såg jag en tydlig koppling till vårt event, då vi bland annat har samverkan med det svenska generalkonsulatet i Hongkong.

Nu meddelar Hovet att prinsen tackar ja till inbjudan och kommer att delta vid Food Tech 2019.

– Som grundare och initiativtagare till Food Tech blev jag otroligt glad. Det är extra roligt att under Food Techs första år få ha Gunhild Stordalen som keynote speaker och att nu, år två, få ta emot H.K.H. Prins Carl Philip, säger Annika Grälls och fortsätter:

– Att prinsen väljer att närvara och vara prisutdelare är viktigt för ett sådant nytt område som Food Tech, det betyder också mycket för de innovatörer som ska pitcha sina idéer.

Annika Grälls hoppas att prinsens besök ska sätta fokus på Food Tech även i ett större perspektiv och för en bredare krets.

– Livsmedelssektorn är gigantisk ur ett globalt perspektiv och har många miljömässiga utmaningar. Genom att få fokus på detta via hans besök, kan vi förhoppningsvis stimulera fler att ta fram innovativa, hållbara lösningar och få fler att ändra sitt beteende för framtidens mat och miljö.

foto: Kungahuset

Food Tech 2019 anordnas 18 mars i Örebro Konserthus.

, ,