Möte på slottet om snabbare tågförbindelse Oslo-Stockholm

Under tisdagen är landshövding Maria Larsson värd för ett svensk-norskt möte på högsta diplomatnivå. Norska ambassadören i Stockholm respektive den svenske motsvarigheten i Oslo kommer. 
På agendan: Snabbare järnvägsförbindelse mellan de två huvudstäderna.
Maria Larsson är ordförande för Voksenåsen i Oslo, som är Norges nationalgåva till Sverige som tack för hjälpen för svenska insatser under andra världskriget. Voksenåsen är i dag ett svensk-norskt samarbetscenter och konferenshotell.
– Mitt uppdrag i Oslo har gett mig insikt i vilka enorma potentialer det finns i att utveckla samarbetet mellan Sverige och Norge. Örebro ligger nästan mittemellan de båda huvudstäderna och har dessutom utvecklat strategierna för att satsa på snabbare järnvägsförbindelser mellan huvudstäderna, så här är en bra plats att träffas på för att komma närmare varandra, säger Maria Larsson.

,