OS-kocklag till Food Tech

Fazers kocklag, som snart ska tävla på OS, som står för matlagningen på Food Tech. – Mycket handlar om hållbarhet och ”zero waste”-grejen, att jobba med hela råvarorna, säger Anna Lövgren, köksmästare.

Food Tech 2019 anordnas som ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park och branschtidningen Dagens Industri. Målet med eventet är att lyfta innovationer, digitalisering och teknisk utveckling inom livsmedelskedjan.

En av de absolut viktigaste delarna under eventet är så klart maten, som gästerna bjuds på. Den tillagas av Fazers tävlingslag under ledning av bland andra Cecilia Billingmark, restaurangchef, och Anna Lövgren, köksmästare, från restaurangen Fazer Food & Co Norrtull i Örebro.

– Vi har precis fått ett helt nytt lag, som ska tävla i OS 2020 i Stuttgart. Så det här blir lite som en uppvärmning, säger Anna Lövgren.

Kocklaget, som består av sex kockar och en coach, kommer att laga all mat på Norrtull och sedan frakta den till Konserthuset under eventet måndagen 18 mars. Förberedelserna börjar redan under lördagen.

– Då ses hela teamet här på Norrtull och börjar förbereda, sedan jobbar vi även under söndagen. På måndagen handlar det mest om att plocka ihop alla komponenter och sedan åka till Konserthuset med maten. Så det blir ett tredagarspass, säger Anna Lövgren.

,