Han fick pris för tillgänglighet – arrangerar Melodifestivalen för funktionshindrade

Vid Kommunfullmäktige den 27 februari delades Örebro kommuns tillgänglighetspris 2018 ut till Göran P Andersson på Förvaltningen för funktionsstöd.

Ur motiveringen:
Göran har gett barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning en möjlighet att få leva ut sina artistdrömmar genom att med otrolig kraft och energi driva arrangemanget Melodifestivalen för funktionshindrade.

– Det är ett fantastiskt arbete jag får göra tillsammans med servicetagarna och mina kollegor, säger Göran P Andersson. Det viktiga här är att precis alla kan vara delaktiga och hitta en roll som passar just dem, oavsett om man vill vara artist eller konfettichef! Funkismellon är också ett jättebra samarbete mellan olika verksamheter och just nu träffar jag flera andra kommuner och berättar om vårt arbete, så vi kan dela med oss av våra erfarenheter.

– Det är fjärde året nu som vi delar ut Tillgänglighetspriset på Kommunfullmäktige och det känns verkligen viktigt att vi får uppmärksamma eldsjälar som har det där extra engagemanget och intresset som ökar tillgängligheten för alla i samhället, säger Carina Toro Hartman (S), ordförande i Kommunala tillgänglighetsrådet.

Om priset
Varje år delar Örebro kommun ut ett tillgänglighetspris till enskilda personer, företag, föreningar, organisationer eller kommunala verksamheter i Örebro som gjort något bra för att öka tillgängligheten i vårt samhälle. Vinnare utses av Kommunala tillgänglighetsrådet.

Priset består av 10 000 kr att använda i det fortsatta tillgänglighetsarbetet, blommor och diplom.

,