103 sportstjärnor inbjudna till landshövdingen på slottet

Inte mindre än 103 elitidrottare från länet har kvalificerat sig för att bli inbjudna till årets Stjärnorna till Slottet.
Landshövding Maria Larsson bjuder på middag tillsammans med Örebro läns idrottsförbund och delar ut diplom till stjärnorna
–  Det är lika roligt varje gång, tycker landshövding Maria Larsson. De här stjärnorna representerar vilja, mod och energi. De är elit, men representerar samtidigt hela bredden av alla idrottare och motionärer i alla sporter.Bredden i de idrotter som representeras sträcker sig från kända och stora publiksporter som friidrott till okända idrottsgrenar som ”militär snabbmatch” i sportskytte. Men kvalificeringskraven är de samma, nämligen:
Svenskt eller nordiskt guld eller medalj i EM/VM eller motsvarande internationell tävling i elitklassen inom en idrott som tillhör riksidrottsförbundet. (under 2018). Även paraidrotter med samma merit 2018. Det kan både vara individuella framgångar eller lag.