Contact ut på turné – spelar i maj på Frimis

Gruppen Contact slog igenom med albumet ”Hon kom över mon” 1971. Ett album som fick en Grammis för bästa ”populärgruppsproduktion”. Med låtar som ”Fyrvaktarns dotter”, ”Samma vindar, samma dofter” och inte minst singeln ”Hon kom över mon” lyckades Contact hitta ett eget, genreöverskridande uttryck. Den 22 maj spelar gruppen på Frimis

Låtskrivarna Ted Ström och Lorne De Wolfes blandning av folkmusik, pop och progg blev eftertraktad. Efter ”Hon kom över mon” kom skivan ”Utmarker” och Contact åkte ut på turné. Bandet spelade i såväl svenska folkparker som på festivaler som Ruisrock i finska Åbo och Kalvøya i Norge. Contact var dessutom det första svenska bandet på Roskildefestivalen 1972. Senare det året lades Contact ner.

Sättning Contact 2019:
Ted Ström – sång/orgel
Lorne de Wolfe – sång/bas
Claes Palmqvist – fiol/kornett
Björn Holmsten – sax/klarinett
Jonas Isacsson – gitarr
Gaila Pilossian – fiol
Johan Ström – sång/gitarr/keyboard
Albin Ström – trummor