Vänsterpartiet: “Förenade krafter för jämställdhet “

“Demonstration, föreläsningar, utställning och fest. Internationella kvinnodagen uppmärksammas och firas på många olika sätt, alla förenade av kampen för jämställdhet. Vänsterpartiet är naturligtvis inblandade i flera.

På internationella kvinnodagen anordnas en demonstration på temat ”Kvinnors rätt till sin kropp – Kvinnors rätt till sin hälsa”.

– Det handlar om att försvara både rätten till säkra aborter, och rätten till bra förlossningsvård. Kvinnohälsa får inte vara ett undantag, och mannen får inte vara norm för medicinsk forskning. Samtyckeslagen är ett steg i rätt riktning men nu fortsätter kampen för att utbilda rättsväsendet om sexbrott och för att sätta stopp för våld och kränkningar, säger Linn Josefsson, ordförande för Vänsterpartiet Örebro.

Demonstrationen avslutas med bland annat sång av Örebro feministkör och Spoken Word med Balqiis Abdullah. Evenemanget är partipolitiskt obundet och alla som är för jämställdhet är välkomna att delta.

Under en minikonferens på lördagen hålls föreläsningar i ämnen som demokrati och utbildning, kvinnor i föreningslivet samt mäns roll i jämställdhetsprocessen, allt på Kulturarenan Vivallaskolan. Alla föreläsningar är öppna för såväl män som kvinnor. Dagen avrundas med en fest med fika, musik och dans – för alla kvinnor”.

källa: Vänsterpartiet Örebro