Anna Bergendahl uppträder i Stadsparken i augusti

Örebrokompaniet, NA och Svenska Kammarorkestern arrangerar gemensamt för andra året det publika evenemanget ”Önskekonserten”. Konserten spelas den 17 augusti på Stadsparken-scenen och kommer vara kostnadsfri och öppen för alla, i syfte att göra klassisk musik mer tillgänglig. 

Melodifestivalaktuella Anna Bergendahl blir den ena av årets artister Svenska Kammarorkestern uppträder med. Anna studerar till läkare i Örebro och har därmed en lokal förankring till staden. 2018 års konsert drog en publik på nästan 6 000 personer.

Det är inte bara Anna utan även artisten Loney Dear som kommer ackompanjeras av orkestern. Loney Dear heter egentligen Emil Svanängen och är en skicklig musiker och kompositör som blandar rik folkmusik med drömsk pop och rytmisk r’n’b. Det blir en unik upplevelse med två unga, duktiga artister på uppgång.

foto: Örebrokompaniet/ press