Guldhanden 2019 till Daud Awees i BK Ettfyra i Örebro

Vid Sverige Uniteds årliga gala på torsdagskvällen fick Daud Awees ta emot Guldhanden för sitt arbete med mångfald och inkludering. Prisutdelare var assisterande förbundskapten i svenska herrfotbollslandslaget Peter Wettergren.

Sverige United är en obunden stiftelse som verkar för integration med fotbollen som verktyg. För tredje året i rad delas stipendier ut för att hylla eldsjälar inom fotbollen och rikta strålkastarljuset mot deras insatser. Daud Awees från BK Ettfyra fick på torsdagskvällen ta emot Guldhanden, ett stipendium på 50 000 kronor. Silverhanden tilldelades Salman Khan, IK Bergandy i Helsingborg och Bronshanden Patricia Daoud Naperotti, IFK Trollhättan.

Det är Sverige Uniteds priskommitté som har till uppgift att bland inkomna nomineringar utse årets stipendiater. I priskommittén ingår landslagsmålvakten Zećira Mušović, fotbollsspelaren Ivo Pekalski, fotbollsmagasinet Offsides chefredaktör Anders Bengtsson, Futebol dá força-grundaren Cecilia Safaee och elitdomaren Mohammed Al-Hakim.

Priskommitténs motivering
Det krävs mod att våga drömma, och ännu större mod att förverkliga sin dröm. Vår Guldhanden-stipendiat vågade till slut ta steget och tog avstamp i sin egen bakgrund och sina egna upplevelser, och bestämde sig för att gå till handling. Med sin aldrig sinande optimism har denna eldsjäl varit den drivande kraften från start.
Genom ett uthålligt arbete har de som i början misstrodde satsningen överbevisats. Istället har det vuxit fram en förebild och ledare vars arbete uppskattas av och har stor betydelse för både barn och vuxna.
Drömmen om en förening där spelarna är lika viktiga som fotbollen har blivit verklighet.
Tydliga värderingar lever i varje träning och varje match och har blivit föreningens signum: Kärlek och respekt.

foto: Sverige United/ press