Midnattssolsrallyt kör en sträcka uppför Sörbybacken

KAK Midnattssolsrallyt 2019 kommer att inledas den 10 juli med den mest spektakulära sträckan i rallyts historia. Sträckan inleds med start vid Örebro City Golf:s Gustavsviksbana och avslutas med ett race upp för den populära skidbacken vid Örebro Universitet.

KAK Midnattssolsrallyt allra första sträcka 2019 blir en publiksträcka i södra Örebro med start vid Örebro City Golf:s Gustavsviksbana. De omkring 200 rallybilarna kör sedan den tre kilometer långa sträckan till skidbacken Sörbybacken. Väl framme i backen så möts rallyförarna av storbildsskärmar, läktare, matserveringar och ett publikhav som kan stötta ekipagen uppför den branta backen.

– Tillsammans ska vi skapa en fantastisk motorfest, säger Jimmy Führ projektledare på Örebrokompaniet.

– Dessutom så kommer vi att arrangera en välgörenhetsauktion där både privatpersoner och företag kan buda på medåkningsplatser i specialinbjudna bilar med välkända förare. Intäkterna går till Ljuspunkten som hanterar donationer till lekterapin på Universitetssjukhuset Örebro säger Jimmy Führ

Evenemanget i Sörbybacken blir ett samarrangemang mellan Örebrokompaniet, Truckstop Events och Teknis Motor Club.

– Så fort snön är borta börjar vi gräva i skidbacken, och förvandla den till en spektakulär avslutande del av den inledande sträckan av KAK Midnattssolsrallyt, säger Lars-Inge Segerholm marknadschef på Engströms och fortsätter:
– Tanken är att bygga en väg uppför hela backen och vi arbetar med flera olika lösningar för att kunna genomföra det på bästa sätt.

KAK Midnattssolsrallyt avgörs för första gången med Örebro som centralort. Hela 20 specialsträckor körs runt hela Örebroregionen, från Askersund i söder till Kopparberg i norr, innan årets segrare kan koras. 2019 års tävling kommer dessutom att vara en hyllning till örebroaren Stig Blomqvist som blev världsmästare i rally 1984.

Redan 1950 kördes KAK Midnattssolsrallyt för första gången. Sedan 2006 körs tävlingen som ett historiskt rally och följs årligen av omkring 100 000 åskådare under tävlingsdagarna. Rallyt arrangeras av Kungliga Automobilklubben (KAK) tillsammans med lokala motorklubbarna runt om i regionen.

källa: Örebrokompaniet