Investeringsstöd kan ge hundratals nya, billiga lägenheter

Tack vare återinförandet av investeringsstödet kan ytterligare nästan 500 billiga bostäder byggas i Örebro. – Det är lägenheter som står i startgroparna för att byggas och som fick pausas när stödet slopades i M och KD-budgeten men nu när det återinförs kan planerna återigen fortsätta, vi behöver bostäder i Örebro som vanliga människor har råd att bo i, säger Ullis Sandberg (S) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Det är glädjande för Örebro att investeringsstödet för byggande av hyresrätter som togs bort i M och KD-budgeten nu återkommer berättar Ullis Sandberg (S) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

– Investeringsstödet som infördes av en regering ledd av socialdemokraterna är vårat viktigaste verktyg för att kunna bygga bostäder som människor har råd att bo i, säger Ullis Sandberg (S).

I Ekots lördagsintervju i helgen berättade bostadsministern Per Bolund (MP) att regeringen kommer att återinföra investeringsstödet redan i vårändringsbudgeten i mitten av april.

I Örebro har stöd motsvarande nästa 400 lägenheter hittills utbetalats och ytterligare nästan 500 har beviljats stöd och planeras att byggas.

, ,