Han blir ÖSKs nye manager – sportchefen slutar 1 april

ÖSK Fotboll förändrar från och med den 12 mars sin sportsliga organisation. Huvudansvarige tränaren Axel Kjäll får ett utökat ansvar och kommer att tituleras manager. Axels arbetsuppgifter kommer därmed även fortsatt att omfatta det sportsliga ansvaret för A-truppen i den ordinarie tränarrollen, men också ett ansvar för spelarrekrytering och strategiska utvecklingsfrågor – något som tidigare ingått i sportchefsrollen. I den nya managerrollen integreras tränaruppdraget med flera av de delar som tidigare legat hos sportchefen.

Förändringen innebär att sportchefsrollen i ÖSK kommer försvinna. Magnus Sköldmark, som har innehaft sportchefsrollen, har erbjudits en roll i den nya organisationen men har efter nio år i klubben valt att gå vidare mot nya utmaningar. Magnus kommer jobba kvar i organisationen till den 1 april för att säkerställa en bra överlämning.