Kommunen bjuder in till “tackfest” för alla vardagshjältar

Tisdag 19 mars arrangerar Örebro kommun en festkväll för att tacka och lyfta fram alla de vardagshjältar som tar olika frivilliguppdrag inom det sociala området.

– Örebro har många vardagshjältar som engagerar sig för sina medmänniskor. Nu tackar vi för deras insatser med en festkväll med middag och underhållning. Samtidigt finns det behov av fler personer och familjer som kan göra en insats genom att ge stöd och hjälp till barn, ungdomar och vuxna som av olika anledningar behöver en hjälpande hand i sin vardag, säger Joel Larsson, projektledare för tackkvällen.

– Tackkvällen är en uppskattad och viktig kväll där Örebro kommun säger just ”tack” för allt viktigt arbete som görs av människor helt frivilligt. Det är ett sätt att uppmuntra fler att ställa upp i det lilla eller det stora och också en bra kväll att lära känna andra människors engagemang. Efter varje tackkväll har jag fyllts av värme och gått därifrån imponerad av allas insatser, säger John Johansson, kommunalråd med ansvar för social välfärd och socialt förebyggande arbete.