Nytt vandringsevent på Bergslagsleden – gå tillsammans i 5,4 mil

I månadsskiftet maj-juni arrangerar Örebrokompaniet ett vandringsevent på Bergslagsleden i samarbete med aktivitetsarrangören Aktivut och Region Örebro län. Under tre dagar kommer vandrare under organiserade former att kunna njuta av minnen från istiden, mystiska jättegrottor och gamla bergsmansbyar på de totalt 54 kilometer som eventet sträcker sig över.

Bergslagsleden går som en pulsåder genom hela Örebroregionen. Med sina 28 mil är den en av Sveriges längsta vandringsleder. Leden startar i Kloten i norr och slutar vid Stenkällegården i Tiveden.

– Alla kan vandra Bergslagsleden, det finns etapper som passar alla. Det här är något som vi har tagit fasta på i det här eventet, säger Jimmy Führ projektledare för Outdoor Örebro.

– Vi riktar oss speciellt till nyfikna nybörjare som vill komma ut i skogen och prova på vandring men som kanske inte har inne vanan sedan tidigare eller inte känner sig trygga med att ge sig ut på egen hand. Men eventet vänder sig också till de lite mer erfarna utövarna som gillar att vara ute i naturen och njuta av den stillhet och det lugn som råder och samtidigt uppskattar den sociala biten som det innebär att delta i ett vandringsevent, säger Jimmy Führ.

Eventet som går under namnet Örebro Hike – Bergslagsleden arrangeras den 30 maj-1 juni och sträcker sig över fyra etapper, totalt 54 kilometer, av Bergslagsleden. För dem som vill gå hela sträckan, börjar vandringen på etapp sex i Hammarby utanför Nora och slutar efter två övernattningar på etapp nio i Ånnaboda.

Samarbetspartners till Örebro Hike – Bergslagsleden är:

  • Friluftsfrämjandet Örebro Lokalavdelning
  • STF Örebro Lokalavdelning
  • KFUM Örebro Orientering
  • Föreningen Kilsbergsstugan
  • Örebro NSF Scoutkår
  • Ånnaboda