Extra chans att höra världsberömd engelsk gosskör

Trycket inför konserten i Olaus Petri kyrka med den världsberömda, engelska gosskören The Choir of St John’s College, Cambridge under ledning av dirigent Andrew Nethsingha har varit extremt högt. De 498 ordinarie platserna i kyrkan sålde slut redan i februari.

Måndagen den 18 mars kl 10 släpps, på begäran, cirka 50 extra platser till konserten, i den del av kyrkan som heter Mäster Lars kapell, det handlar då om rena lyssnarplatser.

Caroline Marks, som är körens administratör och planerar Sverigeturnén, säger:

– Andrew Nethsingha och St John’s College Choir ser fram mot att återvända till Sverige – körens senaste besök i Sverige var för 18 år sedan. Det här blir första gången som kören framträder i Örebro och vi är väldigt exalterade över den respons som programmet genererat så hår långt. Vi är förväntansfulla inför att få dela den musik som vi framför i historiska Cambridge med invånarna i Örebro.