Gymnasieelever tävlar i byggyrken

Den 20 mars arrangerar Tullängsgymnasiet en yrkestävling tillsammans med Alléskolan och Lindeskolan. Eleverna kommer att tävla inom områdena trä, mur och kakel.

– Syftet med tävlingen är dels att uppmuntra våra elever till att utvecklas inom sitt yrke. Dels att höja status för byggyrket och få fler elever att välja Bygg- och anläggningsprogrammet. Vi har bland annat bjudit in elever från högstadieskolorna som snart ska göra sitt gymnasieval. De får möjlighet att titta på tävlingen och inspireras av de byggyrken som visas upp under dagen, säger Tomas Pettersson, lärare på Bygg- och anläggningsprogrammet på Tullängsgymnasiet.

Tävlingsmomentet utförs under fyra timmar De elever som vinner tävlingen går vidare till regionfinalen som är sista steget i uttagning till Yrkes-SM, som arrangeras av Construction Skills Sweden.

,