Bio Roxy är nominerad till Årets barnbio

Biografcentralen presenterade i dag de tre nominerade biograferna till Årets Barnbio 2019. Tre biografer som är extra bra på att visa riktigt bra barnfilm och få de yngre besökarna att känna sig välkomna, skriver de. Bio Roxy i Örebro är en av de nominerade.
“Den kommunala biografen Roxy i Örebro totalrenoverades 2018 och har i år fått flera nomineringar från publiken som lovordar deras höga kvalitet och lovbio för 20 kronor i samarbete med Socialförvaltningen och Föräldracentraler! Bio Roxy är också ett föredöme inom svensk skolbioverksamhet”, står det i nomineringen.

Biografcentralen har sedan 2013 delat ut priset Årets Barnbio och arrangerat efterföljande konferens, Barnbiodagarna, för branschen på den vinnande biografen. Priset består av 15 000 kronor och diplom för vinnande biograf. Diplom delas även ut till de 2 övriga nominerade biograferna att sätta upp i sin foajé som ett bevis på sin uppmärksammade verksamhet för barn.

Utmärkelsen är ett samarbete med Föreningen Sveriges Filmfotografer, Föreningen Filmregionerna och Sveriges Förenade Filmstudios.

foto: Jan Larsson/ källa: barnbio.se

,