Poetisk djursaga på länsteatern

Föreställningen ”Vargen och glaskulan” av Lars Otterstedt är en samproduktion mellan Riksteaterns Tyst Teater och Örebro länsteater. Föreställningen spelas främst för förskola–upp till 6 år, och det blir även två offentliga föreställningar på Örebro Teaters stora scen.

I djursagan om vargungen Ve Niae får du bekanta dig med några av de fantastiska djur som finns i vår nordiska fauna. Det blir en poetisk saga med både humor och värme, om vunnen och förlorad vänskap, om grupptryck och om att göra saker fast man egentligen innerst inne inte vill. Den handlar också om längtan att rätta till sina misstag och att kunna släppa taget, och inte minst om att kunna säga förlåt och förlåta sig själv.

Bakom föreställningen står Lars Otterstedt som har frilansat både som skådespelare och regissör i många år, bland annat hos Riksteaterns Tyst Teater. Föreställningen framförs fysiskt och visuellt utan ord och med sagolika djurfigurer och masker kan den ses av alla oavsett språk:

–”Teckenspråk är ett unikt språk med sitt visuella och tredimensionella uttryck och trots att ’Vargen och glaskulan’ är en föreställning som framförs visuellt utan ord är den i mycket sprungen ur teckenspråkets visuella väsen”, säger Lars Otterstedt.

källa: Länsteatern