Bokmässan i Göteborg – kommer till skolor i Örebro

Bokmässan i Göteborg ger sig under våren ut på en turné till skolor i Skövde, Karlstad, Linköping, Örebro och Norrköping. Lärare och skolpersonal får ett smakprov av höstens Bokmässa. Skolturnén är del av en större strategi att låta Bokmässan vara levande året om. Den 2 maj är de i Örebro.


– Vi ser att det finns ett utrymme att fylla för oss under fler dagar om året. Litteratur, läsning och bildning är verktyg för samhällsutveckling, vi vill bidra till att litteraturens roll i samhället förstärks. Därför vill vi lyfta fram litteraturen i fler sammanhang. Förutom vår skolturné så kommer vi bland annat göra insatser under West Pride, i Almedalen och under Bokmässan i Angered, säger Frida Edman, mässansvarig på Bokmässan.


Bokmässan i Göteborg är Nordens största kulturevenemang. Med 4 000 programpunkter och 2 000 författare och föreläsare erbjuder Bokmässan massor av ny kunskap för personal inom skola och utbildning. Men redan i vår kan alltså skolpersonal ta del av ett smakprov i form av en miniutställning och en kompetensutvecklande föreläsning.

– Att komma till Bokmässan och Lärarscenen för fortbildning är stort och viktigt för lärare. Genom Bokmässéturnen vidgar vi fortbildningsmöjligheten till fler lärare. Kvalitativ fortbildning är något vi vet lärare uppskattar och ofta efterfrågar, säger Helena Linge, kommunikationschef på Lärarnas Riksförbund.


Från Bokmässan deltar Annica Andersson, ansvarig för skola och bibliotek på Bokmässan, och Patricia Diaz, författare till böckerna Webben i undervisningen – digitala verktyg och sociala medier för lärande och Arbeta formativt med digitala verktyg från Studentlitteratur. Skolturnén arrangeras av Bokmässan tillsammans med Studentlitteratur och Lärarnas Riksförbund, som också kommer att vara på plats. Det är kostnadsfritt att delta i arrangemanget.