Örebro i topp när företagare ger betyg

Örebro kommun placerar sig högst bland jämförbara större kommuner med mer än 100 000 invånare visar SKLs undersökning ”Öppna jämförelsen i Företagsklimat 2018”. Nöjd Kundindex (NKI) visar att företagens upplevelse av service och myndighetsutövning ligger på det högsta NKI-betyget någonsin med ett värde av 78, uppger kommunen i en information.

– Det är roligt att se dessa goda resultat! Det bygger förstås på många människors systematiska arbete för att vässa processer i vardagen. Jag vill gärna rikta ett extra tack till de berörda förvaltningarna som jobbar hårt för att erbjuda bra service, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

– Hur vi arbetar för att stärka servicen till och relationen med näringslivet är oerhört viktigt för Örebro kommun. Utan ett starkt näringsliv finns inget fundament att bygga ett bättre Örebro på. Den lokala jobbtillväxten är hög och det är ingen slump, det beror på näringslivets ambitioner och goda lokala förutsättningar. Alla inblandade ska glädjas över det här resultatet, tycker jag, säger Kenneth Nilsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

– Örebros näringsliv växer urstarkt och det fina resultatet i NKI-undersökningen visar att vi fortsätter vår resa mot service och bemötande i toppklass. Detta är viktigt för att kunna vara en attraktiv kommun där företag vill fortsätta etablera sig, befintliga kan växa, och nya startas. Extra glädjande är att vårt goda samarbete inom Business Region Örebro ger resultat och gör att regionen som helhet tar kliv fram mot bättre NKI. Vi vill tacka alla företagare som varit med och svarat. De svaren har stor betydelse för vårt fortsatta utvecklingsarbete för att nå ett ännu bättre näringslivsklimat, säger Göran Dahlén, näringslivsdirektör.