Cykelvänliga Tolkcentralen fick miljöpris

Region Örebro läns miljöpris 2019 går till Tolkcentralen för teckenspråk. Verksamheten belönas för ett framgångsrikt arbete med att skapa en kultur där cykel väljs i första hand vid tolkuppdrag och andra tjänsteresor.

Tolkcentralen för teckenspråk har som mål att cykla till alla tolkuppdrag som ligger inom det område som stadstrafiken i Örebro trafikerar. Detta har inneburit att medarbetarna tillsammans cyklar cirka 150 mil i veckan, vilket motsvarar 90 procent av alla uppdrag.

– Det är inspirerande och roligt att se vad ett målmedvetet arbete kan ge, och särskilt inom det så viktiga miljöområdet, säger Irén Lejegren (S), regionråd, Region Örebro län.

Det var hon som under torsdagen delade ut priset på 50 000 kronor till företrädare för Tolkcentralen för teckenspråk.

,