Här spelas Sommar med Ernst in i år

I Skånes sydöstra hörn utspelar sig årets Sommar med Ernst. Här på Österlen ska en bortglömd men stilig gammal skånskbondgård rustas upp med hänsynsfulla penseldrag, detaljer och återbruk. Innovation och tradition är säsongens ledord, och mitt i det vackra landskapet står Ernst Kirchsteiger omfamnad av inspiration.

– Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla, säger Ernst Kirchsteiger.

Årets säsong bäddar för nya tankar och idéer kring hur man kan värna om natur och miljö. Ernst undersöker möjligheter att skörda regnvatten och fördelar med återbruk av material och möbler. På tomten anlägger han ett stort trädgårdsland där det odlas grönsaker och sallat. I trädgården finns ett ståtligt valnötsträd som kommer få spela en plats i programmet. Till inredningen tar han hjälp och inspiration från naturen; åkrarna, skogarna och havet. Naturmaterial som lera, kalk och sten får ta plats i både renovering som inredning. Även i år är snickaren Mackan med och hjälper till.

Gården ägs av ett par som länge grubblat över hur gården ska kännas. Här vill Ernst skapa en lugn plats för människor att vara på. Ernst hjälper dem på traven med hur de ska tillvarata gårdens ursprung och samtidigt skapa ett härligt sommarboende med plats för familj och vänner. 

– Österlen är otroligt vacker plats och det känns som både plats och den gamla fina skånegården inspirerar Ernst att ännu en sommar överträffa sig själv i smarta och vackra inrednings lösningar, smarriga recept och andra lifehacks. Det är helt enkelt en extraordinärt härlig och inspirerande säsong som tittarna kan se framemot, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

Sommar med Ernst har premiär torsdag 27 juni kl 20.00 på TV4.

källa/ foto: TV4