Mr Bio Roxy avslutar med fyra favoriter

Biografföreståndare Kjell ”Mr Roxy” Andersson säger hej då till biopubliken med sina egna filmfavoriter. Som tack och adjö ordnar han fyra filmvisningar på Bio Roxy. Helt gratis för publiken.

Efter 30 år som biografföreståndare säger Kjell Andersson tack för sig. Den sista april lämnar han in nyckeln och går i pension. Men några sista filmupplevelser hinner han ge till örebroarna helgen den 27-28 april. Helt gratis dessutom.

– Jag har valt fyra filmer som berört mig på olika sätt. Till exempel ”Pride” är en så kallad må-bra-film, tycker jag själv, som vi har visat inte mindre än 59 gånger på Bio Roxy. ”Frantz” är ett drama som är det bästa jag sett på länge, säger Kjell Andersson.

Bio Roxy kommer naturligtvis fortsätta att bedrivas i samma anda, bland annat av Johan Mollberg som arbetat på Bio Roxy sedan 1999.

Kjells utvalda filmer:

Det helt nya testamentet: lördag den 27 april kl. 14

En surrealistisk komedi med flera tankeväckande frågeställningar kring livet, döden och om Gud finns. Regissör: Jaco Van Dormael

Pride: lördag den 27 april kl. 16

Bygger på en sann historia om den brittiska gruvstrejken 1984 och ett gäng gay-aktivister som bestämmer sig för att hjälpa de strejkande gruvarbetarna. Regissör: Matthew Warchus

Frantz: söndag den 28 april kl. 14

Ett hyllat romantiskt drama med politiska undertoner i Tyskland efter första världskriget. Regissör: Francois Ozon.

Phoenix: söndag den 28 april kl. 16

Utspelar sig efter andra världskrigets och handlar om Nelly som överlevt nazisternas koncentrationsläger men blivit så vanställd att hennes ansikte fått rekonstrueras med plastikkirurgi. Nu söker hon i efterkrigstidens Berlin efter sin make. Regissör: Christian Petzold.

arkivbild: Jan Larsson