Här är Länstrafikens nya logga

Länstrafiken får ett nytt grafiskt utseende med en ny logotyp. Det beslutade samhällsbyggnadsnämnden vid Region Örebro län i dag. Den nya logotypen kommer att synas på bussarna när de gamla trafikavtalen upphör, och de nya bussarna fasas in, med start den 19 augusti.

De nya bussarna, som kommer att vara vita med en blå våg, ägs av Svealandstrafiken AB som ägs gemensamt av Region Örebro län och Region Västmanland sedan 1 januari 2018.

– Att vi har gått in som delägare i ett nytt bussbolag är en följd av Region Örebro läns och Länstrafikens ambition att erbjuda en kollektivtrafik i framkant, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Vi vill också understryka detta genom att låta Länstrafikens logotyp och utseende uppdateras. Med den nya logotypen visar Länstrafiken sig redo för framtiden och är samtidigt stolt över sin historia. Logotypen är tydlig och enkel och kommer att hålla över tid.