Elever ställer ut i konsthallen – “32 personliga uttryck och tilltal”

Örebro konstskola ställer ut i konsthallen med verk av de 32 eleverna i blandade tekniker: skulptur, animation, måleri, teckning, installation, text, video, serier, performance, textil och fotografi. I år finns det en ovanlig bredd i ålder bland eleverna. Men på samma sätt som att en ung person kan vara konstnärligt mogen kan en äldre vara en nybörjare. Nyskapande och konservatism hänger inte automatiskt ihop med ålder. Oavsett finns här en mängd konstutövare som alla är på gång. De står liksom i startblocken – up and coming.

– Samtid, klimat, fantasy, ursprung, politik, humor, främlingskap, mammarollen, språk, sexism, hundar, Kolsva, vatten, minnen, tålamod, svärtan, Dalarna, kroppen, klass, fåglar, ljud och romaner. Allt presenterat med 32 personliga uttryck och tilltal och allt i samma konsthall, säger Ulf Lernhammar, lärare i måleri och teckning på Örebro konstskola.

Vernissage och pressvisning 8 maj
Örebro konstskolas utställning ”Up and coming” på Örebro konsthall pågår 8–26 maj med vernissage 8 maj kl. 16–19. Det blir performance och invigningstal kl. 17.30.