Hjälmaren finns nu på nätet – guide till sjönära upplevelser

Nu får Hjälmaren sin egen webbplats. Sveriges fjärde största sjö har länge fört en undanskymd tillvaro i den digitala världen. Men nu lanseras www.visithjalmaren.se, en heltäckande guide till upplevelser runt sjön. Bakom den nya webben står samtliga fem kommuner runt sjön.

2015 inleddes ett samarbete mellan turismorganisationerna i de fem Hjälmarekommunerna Arboga, Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker och Örebro. Syftet var att både arbeta med utveckling av sjön som besöksmål och att marknadsföra dess besöksmål.

Bland många insatser som genomförts finns en turistbroschyr med karta som lanserades 2017 och flera träffar för aktörer runt sjön. Nu närmast arrangeras en vårträff i Herrfallet utanför Arboga onsdag 8 maj.

På onsdagens träff lanseras också den helt nya webbplatsen Visit Hjälmaren, www.visithjalmaren.se. Här kan besökare och lokalbefolkning ta del av både turistattraktioner, restauranger, boendeanläggningar, cykel- och vandringsleder och andra sevärdheter. Här finns också information om badplatser, för båtlivet, om fritidsfisket och mycket annat.

– Hjälmaren är en oslipad diamant och dessutom okänd för många – även bland lokalbefolkningen. Genom samarbetet och den nya webben vill vi lyfta fram både vilken vacker sjö det är och hur mycket man faktiskt kan uppleva här, säger Björn Fransson på Örebrokompaniet som varit med och tagit fram den nya webbplatsen.

Samtidigt lanseras Instagramkontot Visit Hjälmaren. Här kan alla som taggar sina egna Instagrambilder med #visithjälmaren få sina bilder publicerade, bilder som sedan också publiceras på webbplatsen.

Visit Hjälmaren är ett samarbete mellan de fem turismorganisationerna och var och en ansvarar för sitt innehåll. För produktion står webbyrån Impera i Örebro.

arkivfoto: Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

,