Unga musiker väljer Four PR för att synas mer

Sveriges tredje största ungdomsorganisation RUM, Riksförbundet Unga Musikanter, inleder nu ett långsiktigt projekt för att öka sin synlighet och sitt inflytande som kommer innebära ett helomtag på kommunikationen. För att leda projektet har RUM tagit hjälp av PR- och kommunikationsbyrån Four PR.

RUM är en av Sveriges största ungdomsorganisationer med drygt 40 000 medlemmar och samlar barn och unga som spelar ett instrument, sjunger, dansar eller spelar teater. RUM vill att musikskapande ska ge mervärde för livet och att de aktiviteter som de anordnar ska ge fler barn och ungdomar möjlighet att delta i det svenska musiklivet. Nu har RUM bestämt sig för att ta ett helomtag på kommunikationen, och till sin hjälp har de PR- och kommunikationsbyrån Four PR.

– Det känns jättekul att arbeta med RUM. Musik är ju en väldigt uppskattad och utbredd kulturform, både att utöva och konsumera. Dessutom brinner vi på Four PR lite extra för ideella organisationer, som är med och gör samhället lite bättre, säger Martin Ruist, vd på Four PR.

Four PR, som startade i Örebro 2010 har under årens lopp vuxit organiskt och har idag kontor även i Stockholm och Karlstad.

– När en är i organisationen är det ibland svårt att vara objektiv och ha ett holistiskt helhetsperspektiv. Vi vet vad vi vill åstadkomma och vill därför ha hjälp och utöka vår kompetens. Där har Four PR verkligen kunnat möta oss, och vi har redan haft jättestor nytta av att ha dem vid vår sida bara i det lilla vi hunnit göra hittills, säger Hanna Fred Ekman, kommunikations- och projektsamordnare på RUM.

Långsiktigt projekt för att öka RUM:s synlighet och inflytande
Arbetet omfattar ett långsiktigt projekt för att öka RUM:s medlemskommunikation, synlighet och inflytande och kommer att innebära ett helomtag på kommunikationen. Four PR bistår också med presshantering kring RUM:s förbundsarrangemang, som Framtidens Musikpris och MusikRUM.