Nu hamnar Gregor Zubickys namn på en stadsbuss

I Örebro rullar ett 70-tal lilafärgade bussar. Det stora flertalet av dessa har fått ett namn och här hittar vi flera kända Örebroare som Ronnie Pettersson, Sören Olsson, Sigvard Marjasin, Gerd Engman Rose-Marie Frebran och Kajsa Warg till några mindre kända som Ruth Palmqvist och Emilie Risberg. Oavsett så är det personer som bott i Örebro och som blivit kända när de bodde där eller senare.

De senaste åren har den som blivit utsedd till årets Örebroare fått äran att ha sitt namn på en av bussarna. De senaste åren är det Elin Magnusson (KIF Örebro), Josefin Stålbert och Anita Nyström blivit årets Örebroare och därmed fått en buss namngiven.

Vid årets gala som genomfördes tidigare i vår så blev det Gregor Zubicky som fick utmärkelsen med följande motivering ”Han tilldelas priset som årets örebroare 2018. Som konstnärlig ledare för Svenska Kammarorkestern har han bidragit till att skapa en orkester av världsklass. Kammarorkesterns framgångar och turnéer sätter Örebro på världskartan”

Torsdagen den 9 maj är det dags att klippa bandet och sätta Gregors buss i trafik. Detta görs vid en ceremoni utanför konserthuset klockan 18.00 då även delar av kammarorkestern deltar.

Efter ceremonin bjuds det på klassisk konsert i form av verket Drottning och höna. Ett verk skrivet av Haydn.

Välkomna till konserthuset 9 maj 18.00

Lyssna gärna på Gregors program i serien Örebropratarna från 2017.
http://www.orebropratarna.se/orebropratarna-2017/

arkivfoto: Örebro Konserthus

,