Har skapat tillfällig konst för Norra Lillåstrand

Lost Memory är ett tillfälligt konstverk placerad vid Norra Lillåstrand nära Bromsplan som New York-baserade konstnären Sook Jin Jo skapat tillsammans med deltagare i dagliga verksamheterna Tygtrasan och Konsthörnan. Konstverket invigs den 10 maj klockan 10.30.

Sook Jin Jo (USA) är en av tre konstnärer som haft Örebro som bas under flera veckor genom det internationella Artist in Residence-programmet i Örebro län, AiR i Örebro län. Det är ett nytt residenceprogram i länet med utgångspunkt i det offentliga rummet. Konstnärer bjuds in att verka tillsammans med institutioner, lokala aktörer och medborgare i Örebro län. AiR i Örebro län genomförs i samverkan med Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonst, och finansieras av Iaspis/konstnärsnämnden, Region Örebro län och Örebro kommun.

Tillsammans med 20 deltagare och fem lärare från Örebro kommuns dagliga verksamhet Tygtrasan och Konsthörnan har Sook Jin Jo skapat ett verk av bland annat plastpåsar, plastband från 1960‑talet, upphittade saker, syntettyg, hönsnät och metall med mera. Örebro konstskola har även varit till stor hjälp och stöd i verkställandet av konstverket.