Svensk Mäklarstatistik: Priserna på bostäder stiger i länet

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län stigit med 4,0 procent och villapriserna stigit med 4,8 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Vi ser en spretig marknad där priserna varierar mycket från område till område och bostad till bostad, där låga avgifter för bostadsrätter och bra lägen är hett eftertraktat bland de som letar efter ett nytt hem, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Örebro län har bostadsrättspriserna stigit med 4,0 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna stigit med 4,8 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 11,6 procent medan villapriserna stigit med 3,6 procent.

– Sammantaget ser vi att efterfrågan på bostadsmarknaden ökar. Tuffare villkor för finansiering gör det fortfarande svårt för många att faktiskt kunna byta bostad efter behov. En slopad flyttskatt och ändrade amorteringsregler skulle öka rörligheten och bidra till en långsiktigt hållbar bostadsmarknad, säger Marcus Svanberg.

,