Familjen Anckarsvärd firar 200 år på Karlslund med utställning

I år är det 200–årsjubileum för Anckarsvärds tid på Karlslund och Örebro kommun firar detta med en utställning av Jakob Anckarsvärd. Utställningen “Färgstarka landskap på Karlslunds herrgård” visas dagligen söndagen den 26 maj–söndagen den 15 september klockan 11.00–16.00 i Anckarsvärds magasin.

Vernissage söndagen den 26 maj i samband med Trädgårdsdagen. 

“Anckarsvärds målningar utgår från fotografier, skisser och ritningar från Carl och August Anckarsvärds tid av deras far Mikael Anckarsvärd. Dessa har dramatiska kompositioner och spännande skildringar av Karlslund i utveckling. I Jakob Anckarsvärds versioner är trädgården klädd i höstskrud med starka orangea och röda toner. I de andra landskapen tar Anckarsvärd stora intryck av Watteau och Constable med en naturromantisk utgångspunkt som transcenderar genom en ny färgskala och filtrerad genom ett modernt anslag”, skriver kommunen.