Örebrostudent får Global Swede-diplom

Global Swede-diplom kommer att delas ut till ett 20-tal internationella högskolestudenter vid en ceremoni på Utrikesdepartementet den 21 maj. Studenterna har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för både Sverige och det egna landet. En av dem är Mohammad Ehtasham Billah från Örebro universitet.

Det är för nionde året i rad som diplomeringsceremonin för Global Swede anordnas av Utrikesdepartementet och Svenska institutet. Under ceremonin kommer utrikeshandelsministerAnn Linde, Svenska institutets vikarierande generaldirektör Mikaela Fredriksén Tollin och gruppchef på UD:s enhet för främjande och hållbart företagande Gabriella Augustsson att uppmärksamma 26 studenter från länder runt om i världen. Global Swede är en del av regeringens och Svenska institutets arbete med att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige. Syftet är att skapa broar av gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk handel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.

Örebro universitet har nominerat Mohammad Ehtasham Billah från Bangladesh, en mycket motiverad masterstudent i statistik. Mohammad är en effektiv lagspelare och en uppskattad amanuens som även arbetar deltid vid Kommuninvest. Mohammad är aktiv på LinkedIn där han delar med sig av råd inom statistik, och han är medlem i Sverige för UNHCR. Dessutom är han mycket intresserad av sport och fotografi. Han har högt satta akademiska mål och han har skrivit en utomordentlig avhandling inom statistik/datavetenskap.

,