Järntorget är navet för årets OpenArt

I årets upplaga deltar ett 60-tal konstnärer som representerar 19 olika nationaliteter och som tillsammans ställer ut ett 80-tal konstverk i Örebros stadskärna.

“Med mindre än tre veckor kvar till invigning så är vi nu i en genomförandefas där bl.a. platser förbereds, lokaler målas, transporter bokas och konstverk byggs. Samtidigt så förbereds OpenArts mötesplats för sommaren, Järntorget Dit ska du som besökare kunna gå för att få information om allt som har med OpenArt att göra. På Järntorget kommer också OpenArts publika guidningar starta, här kommer det finnas programverksamhet och en öppen skaparverkstad för alla åldrar. På Järntorget kommer Örebrokompaniet även erbjuda en InfoPoint dit du kan komma för att få reda på vad som mer händer i Örebro”, skriver arrangören och fortsätter:.

OpenArt och OpenArt kids erbjuder guidningar både för barn och vuxna under hela sommaren. Guidningarna för den vuxna publiken utgår från Järntorget, medan konstvandringarna för barnfamiljer kommer att starta på Örebro konsthall och avslutas med skaparverkstad på Järntorget. Även en syntolkad visning samt visningar direkt på teckenspråk finns inplanerat under sommaren.

För att få ut mer av din konstupplevelse har OpenArt i samarbete med sin IT-partner Headlight även i år skapat en app. I appen kommer du, förutom information om öppettider och guidade turer, kunna att navigera dig runt bland konstnärer och konstverk i staden, gå på kortare och längre konstslingor samt skapa din alldeles egna. För den yngre besökaren finns Kids, en rolig och kreativ konstslinga anpassad för barn och familjer att uppleva tillsammans. Appen finns tillgänglig att ladda ned från 8 juni”. 


“Invigning av OpenArt sker lördag 8 juni kl. 13 på Järntorget. Vi firar öppningen med dans, musik, poesi och tal. Utställningen äger rum under 12 sommarveckor i Örebro, lördag 8 juni – söndag 1 september.

,