Örebro värd för 50 nationers representanter – besöker Epiroc och universitetet

50 nationer från alla världsdelar kommer till Örebro län på måndag.
I två dagar tar landshövding Maria Larsson emot alla nationernas ambassadörer i Sverige.
‑ Tillsammans med, UD, näringslivet, Universitetet, Region Örebro län, och kommunledningar och ska vi visa en del av vårt Sverige, berättar Maria Larsson. Förhoppningsvis tar de med sig upplevelserna och skapar intresse i sina respektive länder för att besöka vårt län eller göra affärer med oss.Under måndagen tar landshövdingen med sig de 50 ambassadörerna till Karlskoga, till Alfred Nobels Björkborn där berättelsen om kanske den mest kände svensken i historien levandegörs. Här kommer också Karlskogas kommunledning att berätta om hur Karlskoga tar vara på varumärket Alfred Nobel . Här får gästerna också veta mer om Alfred Nobels Science park, om Örebro läns besöksnäring och sedan ett studiebesök vid AMEXCI – där Wallenbergsfärens satsning inom additiv tillverkning (även kallat 3D printing) för svensk industri presenteras.
Tisdagen ägnas åt Örebro, med studiebesök vid Epiroc samt hos Örebro universitet, med bland annat presentation av den spännande kombinationen robotteknik och musik.

källa/ foto: Länsstyrelsen Örebro län

,