Professor Amy Loutfi får Handelskammaren Mälardalens förtjänstmedalj

Professor Amy Loutfi får Handelskammaren Mälardalens förtjänstmedalj för sitt arbete med att förena akademi och näringsliv. Medaljen delades ut under Handelskammarens årsfest i går kväll.
– Den här utmärkelsen är speciell för mig, eftersom den handlar om samverkan mellan Örebro universitet och näringslivet, säger Amy Loutfi.

Handelskammaren Mälardalen är en näringslivsorganisation för företag i Sörmland, Västmanland och Örebro län. På 1990-talet instiftade organisationen förtjänstmedaljen, som man sedan dess har delat ut varje år i samband med årsstämman.

– Även om vi är en organisation för företag så vill vi också lyfta fram personer, eftersom företag består av många eldsjälar och drivna människor. Genom den här medaljen får vi en möjlighet att lyfta fram en enskild individ, som har gjort något för regionens näringsliv, säger Jenny Emerén, vd för Handelskammaren Mälardalen.

Medaljen, som är i 14 karat guld, delas ut för att visa uppskattning för ”långvarig verksamhet, som givit särskilt fruktbärande resultat, eller för extraordinär insats, som särskilt gagnat regionens näringsliv och Handelskammarens medlemmar”.

– Den här utmärkelsen är speciell för mig, eftersom den handlar om samverkan mellan Örebro universitet och näringslivet. Det krävs alltid fler än en för att lyckas med samverkan. Om jag har lyckats så beror det på att jag har haft utmärkta partners att samarbeta med. Våra ambitioner är kanske inte alltid desamma, men det viktigaste är att vi inte arbetar mot varandra – utan med varandra, säger Amy Loutfi.

Lyssna gärna på Amys program i serien Örebropratarna 2017:

foto: Örebro universitet