Hon spelar med Weeping Willows på Frimis

Efter att ha gästat två utsålda Weeping Willows-konserter i april i Stockholm och Göteborg slår nu artisten Menke följe med Weeping Willows längs med hela deras sommarturné. 13 juni inleds turnén på Frimis i Örebro och den 23 augusti avslutas den på Dalhalla i Rättvik.

I sommar tar Weeping Willows med sig det unisont hyllade albumet ’After Us’ ut på vägarna, och eftersom bandet har flera duetter i sin katalog ville de ta med sig någon på turnén som kunde sjunga dem tillsammans med Magnus. Men också någon som kunde bli en del av själva bandet:

– Menke känns helt perfekt i vårt sammanhang. Vi ville ta med en kvinnlig sångerska på turnén pga att vi har några duetter på repertoaren. Och vi ville ha någon med säreget, vackert, allvarligt och drömskt uttryck. Vi behövde också en mångsidig musiker som kan spela en mängd olika instrument, och någon som förstår vårt senaste album och kan tillföra något eget till låtarna, berättar Weeping Willows om att Menke ansluter till sommarturnén. 

Artisten Menke har under det senaste året gjort sig ett namn både i Sverige och på den internationella musikscenen. Hennes musikaliska tolkningar av Karin Boye har hyllats av medier som Clash Magazine, Indie London och Spindle Magazine och har flera miljoner streams på Spotify. Senaste singeln ’Echo’ har spelats på både P3 och P4 och för några veckor sedan uppträde Menke live i London på medlemsklubben Golden Slippers.

foto: Richard Farman