Örebro lockar tågresenärer – största ökningen av bokade biljetter hos SJ

Bokningarna av SJ-biljetter inför sommarens semesterresor ökar kraftigt. För perioden juni-augusti har biljettbokningen ökat med 32 procent, jämfört med förra året.

– Det blir allt viktigare för svenskarna att resa klimatsmart. Fler väljer tåget och sommarens bokningstryck är högre än normalt. Totalt ser resandet mellan juni och augusti ut att öka med hela 32 procent, jämfört med fjolåret, säger Tobbe Lundell, presschef vid SJ.

Sommarens populäraste resmål är de svenska storstäderna. Stockholm tar hem förstaplatsen på SJs lista över sommarens mest populära resmål, följt av Göteborg och Uppsala. Bland bubblarna återfinns Malmö, Köpenhamn och Lund.

Samtidigt får både Stockholm och Göteborg se sig besegrade när det kommer till de resmål som ökat mest i popularitet. Här är det istället Örebro som kammar hem förstaplatsen med en resandeökning på hela 55 procent, jämfört med fjolåret.

– Det råder inga tvivel om att Örebro är ett av sommarens hetaste resmål bland våra resenärer. Utöver stadens berömda slott finns ett brett utbud av både nöjen, shopping och härliga restauranger. Ett skäl är också att vi har gjort det ännu enklare att ta tåget till Örebro, det bidrar också till ett ökat resande, säger Tobbe Lundell.

foto/ källa: SJ/ Stefan Nilsson

, , ,