På fredag är det marknadsafton i city – för 54:e året

Mellan klockan 12.00-22.00 den 7 juni är det marknadsafton i Örebro. Evenemanget genomförs för 54: året. Ansvariga för arrangemanget är City Örebro som ägs av näringslivet i stadskärnan. Marknadsafton är ett av årets viktigaste försäljningsdagar för både handel och restaurangnäring. Detta event är dessutom Örebros enskilt största event om man ser utifrån antal besökare under en dag.

– Förra året hade vi besöksrekord med strax över 60 000 besökare under den timmen då vi hade som flest besökare, vi räknar med att nå liknande besöksantal även i år säger Stina Storm, VD på City Örebro. 

-Redan förra året genomfördes en del förändringar för att stärka eventet ytterligare. Utifrån den besöksenkät som genomfördes 2018 kan vi konstatera att besökarna vill ha mer upplevelser och prova på aktiviteter. 

– Vi fortsätter därför att komplettera marknaden med ett antal utställare som bjuder på olika upplevelser, berättar Nina Dahlström eventansvarig på City Örebro.

Nytt för i år är att Gustavsvik finns på plats längst upp på Drottninggatan med flera spännande upplevelser för hela familjen. Länstrafiken visar upp sina nya bussar på Rudbeckstunneln, på Nygatan kommer man kunna prova på Skateboard och på Storgatan är det uppvisning av Viking Power. Soldäcket gästas av Katrinelund och på Järntorget finns det både prova på aktiviteter och uppvisningar 

– Vi planerar redan nu för en fortsatt utveckling och vill skapa ännu mer festivalkänsla till nästa år, under förutsättning att vi kan få in fler samarbetspartners och sponsorer fortsätter Nina Dahlström.

Stora Scenen: på Stortorget fortsätter City Örebro sitt samarbete med P4 Örebro mellan 18-20.00 med Tiimo Räisänen som avslutande artist. Programmet börjar med Citys Sommarscen från kl 16.00, KL 17.00 dansar Emina Ajvazovski, breakdance.

källa: City Örebro

, ,