Villapriset ökar mest i Örebro län – upp sju procent

Bostadsrättspriserna i landet steg med en procent i maj. En genomsnittlig bostadsrätt kostar nu 2,5 miljoner kronor eller 38 812 kronor per kvadratmeter. Även villapriserna steg med en procent den senaste månaden och snittpriset uppgår till 3,3 miljoner kronor. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Örebro län har villapriserna stigit med sju procent på helårsbasis, vilket är mest i landet.

– Allt fler bostäder säljs före visning, vilket framför allt gäller mer attraktiva objekt i områden med särskilt stor efterfrågan. Utbudet av bostäder till salu är fortsatt högt, men efterfrågan är också mycket stark, vilket totalt sett resulterar i stigande priser, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

källa/ foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

,