Här kan du fira midsommar på länets hembygdsgårdar

På fredag kommer runt 300 000 personer i Sveriges att delta i midsommarfiranden arrangerade av en hembygdsförening. På Sveriges Hembygdsförbunds webbplats hittar du många av arrangemangen.

– Midsommarfirandet är sommarens höjdpunkt och det arrangemang under året som drar allra flest besökare. Vi vill att alla, avsett bakgrund, får möjlighet att uppleva den lokala gemenskapen. Det är också ett bra tillfälle att ta del av det spännande kulturarv som många föreningar förvaltar och visar upp, säger Jan Nordwall, generalsekreterare för Sveriges Hembygdsförbund. 

Varje år samlas omkring 300 000 besökare på hembygdsgårdar runt om i landet, för firande med underhållning, musik, dans, tävlingar, lotterier och fika. Och så klart – den obligatoriska majstången som har haft olika utseende i olika tider och på olika platser. 

Här är länken till firandet:

https://www.hembygd.se/shf/find-activity?siteId=orebro&search=midsommar