Här är sommarens Örebropratare – hela listan

På måndagen avslöjades vilka tio personer som är sommarens Örebropratare. Först ut är journalisten Claes Åkeson, hans program finns tillgängligt från och med nästa måndag, den 1 juli. Sedan följer i ordning; skådespelaren Katrin Sundberg, Niklas Eriksson tränare Örebro Hockey, Ida Thorell regionchef Ung Företagsamhet, Benjamin Jennebo artist, Johanna Björklund, forskare Örebro universitet, Kamran Kabinejad, boxningstränare, Ulrika “Mohlavyr” Mohlin artist, Sören Olsson författare och avslutningsvis den 12 juli, Anne Andersson kommundirektör Örebro.

Under det senaste året har fler än 300 000 personer lyssnat på de första 40 programmen i poddserien Örebropratarna. Idén bygger på Sveriges Radios klassiker Sommar, men här är det personer med koppling till Örebro som ger lyssnaren sina berättelser och spelar sin favoritmusik under en timme. Hittills har bland andra författaren Anders Jacobsson, radio- och tv-profilen Pernilla Månsson-Colt, landshövding Maria Larsson och artisten Boris René örebropratat.

Produktionen av Örebropratarna är möjlig tack vare annonsörer.

-Örebropratarna är ett ”ljudligt” sätt att visa på bilden av Örebro och blir ett tidsdokument lika mycket som det är intressant poddlyssning i hängmattan en solig sommardag, hälsar producenterna. 

Läs mer om programmen här:

http://www.orebropratarna.se/