… och Live at Hearts låtskrivarstipendium går till: Lily Arbor från Falkenberg

Live at Heart-festivalen uppmärksammar varje år ett band eller en artist som trots att de är i början av sin karriär redan visat på stor musikalisk kvalité. Bland stipendiater finns bland annat Good Harvest, Dimpker Brothers, The Magnettes och Viktor Olsson. I år delas festivalens låtskrivarstipendium ut till duon Lily Arbor från Falkenberg. 

Bandet är nu mera verksamma i Göteborg och debuterade i våras med EP:n Longing for the Sun. Lily Arbor beskriver själva sin musik som textbaserad amerikana/folkmusik med inslag av pop.Juryns motivering lyder:

”Med magisk kemi och glasklar sång bjuder Lily Arbor in till en musikupplevelse utan fasader som känns både äkta och sårbar. Till deras toner glider samtidens gråa ridå åt sidan och plötsligt ligger hoppet framför oss och våra drömmar endast på en armlängds avstånd. Felicia Darhult Störby och Lovisa Nilsson har genom skickligt komponerade låtar och pricksäkert textförfattande bevisat för oss att de är en musikalisk kraft att räkna med.”

”Förra året på Live at Heart såg vi Ane Brun på en intim spelning och blev helt hänförda. Det är lätt att ställa höga krav på sig själv i den här branschen, så att få denna bekräftelse på allt vi jobbat med under det senaste året känns både fint och hedrande. Vi är oerhört tacksamma” hälsar Lovisa Nilsson och Felicia Darhult Störby.

Lily Arbor kommer att uppträda under Live at Heart och låtskrivarstipendiet delas ut under festivalens invigningsgala den 4:e september. 

Live at Heart äger rum mellan den 4-7:e September I Örebro.